Maifest og brusdagsfeiring i naturgruppa

På fredag hadde vi en fantastisk mai-fest, både i barnehagen og i naturgruppa. Her kommer et lite innblikk i hvordan dagen ble markert i skogen sammen med alle førskolebarna.

Aurora og noen av barna hadde allerede dagen før gjort i stand en fantastisk bue laget av bjørkekvist som var pakket rundt et tre sin naturlige form. I tillegg fikk vi pyntet litt ekstra med vimpler på buen og norske flagg og bjørkeris ved gapahuken. 

                                  

Dagen var fylt av morro og lek og selvfølgelig måtte vi gå i tog, særlig i år da det ikke blir småbarnstog i byen på selveste 17. mai. Førskolegruppa gikk i tog ut av skogen, forbi barnehagen og ned til byen. Du kan tro det var litt av et syn der de gikk nedover til byen med den flotte fanen vår. Barnehagesangen ble også sunget for full hals. 

  

//: Tjo hei for singe-linge-linge-linge her kommer vi! Barn fra Snøringsmoen det er vi

Fram, fram, fram med alle mann, kom og bli med på en sang ://

  

 

Da vi kom tilbake til Gapahuken var det barneleker og pølser i lompe og brød. Det smakte helt fortreffelig. 

              

På fredag fylte Karsten August 6 år, og det ble selvsagt også feiret denne dagen. Alle bursdager blir markert med en samling hvor barnet holder globusen i hånden, og i midten av sirkelen som barna sitter i, så har vi et lys som symboliserer solen. Når jorden har rotert rundt solen en gang, så  har det gått ett år. Det vil si at jorden har rotert rundt sola seks ganger mens Karsten August har vært her på jorda. Karsten August går da rundt sola med globusen i hånden mens Geir forteller litt fra hvert år Karsten August har vært her på jorda, fra han ble født og frem til nå. 

   

Dagen ble avsluttet med fruktsalat med vaniljesaus, til ære for bursdagsbarnet.