Hva naturen kan gi oss

Å være ute nå om høsten er fantastisk, både i hagen vår, men også på tur i skog og mark.

Det bugner av frukt og bær som vi kan nyte sammen. Blåbær og bjørnebær har blitt plukket på tur, rips har vi plukket både i barnehagen, men også i andre hager (med tillatelse selvsagt). 

Barn skal få muligheten til å bli kjent med ulike smaker, både under måltidet, men også i når vi er ute, enten i vårt vakre uteområde eller når vi er på tur. Her får dere et lite innblikk i noen av opplevelsene barn og voksne har fått være med på. 

     

     

Her er det bare å forsyne seg av naturens matbord, barna vet at de kan plukke blåbær og bjørnebær når de er på tur. 

 

Det er ikke alltid så mye rips igjen å plukke når vi kommer til innhøstningen, da de minste elsker å plukke de på våren - før de blir modne - og samle de i bøtter når de leker at de lager mat. Er vi heldig er det litt igjen til oss som vi kan smake på i august og tidlig september. Å år fant vi litt rips i hagen. Resten av ripsen vi har plukket var fra andre hager vi har vært og besøkt. 

     

     

Naturen byr på mye, også "frukter" som vi ikke skal spise eller røre. Barna vet godt at de ikke får plukke sopp, da noen av de er giftige og derfor ikke skal røres. 

Eikenøtter er spennende, og på våren kan vi finne av og til finne eikenøtter som har begynt å spire etter å ha ligget og overvintret under snøen. Det er en fin mulighet til å forstå at det vi ser på som frukt og bær også er frø som gir nytt liv i naturen.