Kosthold i barnehagen vår

Det er mye som skjer med en barnekropp, både fysisk og mentalt. Vi er derfor opptatt av et sunt og variert kosthold i barnehagen, slik at barn får de næringsstoffene de trenger for å få en god utvikling. Barn er i aktivitet stort sett hele dagen, de må derfor ha næring som holder blodsukkeret på et noe jevnere nivå. Vi legger derfor vekt på gode og sunne matvarer, og da gjerne økologiske om vi kan få tak i det hos vår leverandør.

Frokost:

Hver dag i barnehagen fra 07.30-08.30 serveres det frokost i barnehagen. Frokost består av cultura med havregryn, rosiner og / eller oppkuttet frukt.
Cultura er syrnet med A og B bakterier og er laget av økologisk melk.

Noen fordeler med havregryn:
Havregryn er regnet som det sunneste kornslaget i verden. Havre inneholder kostfiber betaglukan, sunt fett og godt med proteiner i tillegg til vitaminer (spesielt B-vitamin) og mineraler som jern, magnesium, folat, sink og kalium. Det inneholder store mengder av kostfiber som er godt for fordøyelsen

Havre inneholder antioksidanter som beskytter cellene mot sykdom. Kostfiberen i havregrøt tas langsomt opp i tarmen, og gir en langsom blodsukkerstigning. Havregrøt gir derfor mye energi og en langvarig metthetsfølelse. Et stabilt blodsukker er helt vesentlig for jevn energi og stabilt humør.

Havregryn er med på å holde fordøyelsen optimalt i gang.Havre er også i utgangspunktet glutenfritt og kan derfor spises av alle, også de som har cøliaki eller glutenintoleranse.

Du kan lese mer om helsefordelene til havre på nettet, f.eks her: http://balanseihverdagen.no/10-grunner-til-hvorfor-spise-havre/

Drikke:

Vi tilbyr vann og melk til måltidene. Dersom ditt barn har laktose eller melkeprotein-intoleranse tilbyr vi havre/mandelmelk istedenfor om det er ønskelig. Saft serveres kun til helt spesielle anledninger.

Lunsj:

Det blir servert lunsj på alle avdelinger med unntak av turdag på Låven og Villaen.

Uke Mandag Tirsdag
Villaen turdag

Låven turdag

1 Havregrøt Brød Tomatsuppe  Brød Fiskebollegryte
2  Chiligryte Brød Lapskaus   Brød Fisk i form
3  Havregrøt Brød Tomatsuppe   Brød Fiskesuppe
4  Indisk curry Brød Lapskaus   Brød Fiskekaker

Frukt:

På ettermiddagen, ca klokka 14.00, får barna servert et enkelt knekkebrødmåltid og frukt. Dette regnes ikke som et fullverdig måltid, men et mellommåltid.